Ало, Генчовска! Русия ни плаши с ракетни удари на „Сармат“, били сме страхливци

Вчера България, Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство за самолета на Лавров

ВАРНА новини лого

Колаж pan.bg

Генералният директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин изключително остро се изказа за това, че три  балкански държави отказаха да предоставят въздушен коридор на самолета, с който Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров възнамеряваше да посети Сърбия.

„Ето с какво е добър „Сармат“. Той няма да иска никакво разрешение за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите нашата обща история черногорци. Както и шведите“ – Дмитрий Рогозин.

Да добавим, че на 5 юни тази година България, Северна Македония и Черна гора затвориха въздушното си пространство за самолета на Сергей Лавров. По този начин става съвсем ясен начинът на мислена на Рогозин и явно не само на неговото – ако не ни дадете каквото искаме, ние ще си го вземем с оръжие.

Още по темата:

Време е да вземем страна! Украйна поиска оръжие от България с официална нота от посланик Москаленко

Освен това, наскоро Рогозин официално заяви пред медиите, че фактически „Роскосмос“ вече е станал част от въоръжените сили на Русия и възнамерява най-активно да ги подпомага, като освен това добави интересните думи, че ядрените оръжия на Русия са „последният изравнител“, който дава сигурност на неговата страна.

Ракетите „Сармат“, с които Русия превъоръжава своите стратегически ядрени сили, са предвестници на Съдния ден. Носят разделящи се бойни глави – до 7 маневриращи блока с индивидуално насочване. Обсегът е 18 000 км. Според открити източници мощността на бойната им част достига 8 мегатона тротилов еквивалент или хиперзвуков блок „Авангард“.

С интерес обаче ще проследим как външният министър Теодора Генчовска ще реагира на тази неприкрита заплаха и очевидната обида от страна на официално лице на Руската Федерация. И ще предприеме ли нещо МВнР срещу един от традиционните врагове на нашата Родина.

kaldata.com

Прочетете още:

Сръбски вестник: България затвори въздушното си пространство за Сергей Лавров