Бездомни кучета едва не убиха руски депутат

ВАРНА новини лого

Илюстративна снимка.

Депутатът Томск Максим Забелин пострада от глутница бездомни кучета. Това съобщи той в своя Telegram канал, пише „Струма“.

Инцидентът е станал близо до дома му, където три кучета са го нахапали. Наложило се е Забелин да потърси медицинска помощ. Сега ще трябва да се ваксинира. По-рано в Русия мислеха за засилване на отговорността за нападения от кучета срещу хора. 

Забелин съобщава, че кучетата, които са го ухапали, са живели в района около десет години. След инцидента депутатът се обадил в службата за залавяне на бездомни животни. 

Народният представител веднага е потърсил медицинска помощ. Лекарите са му казали, че ще му отнеме около две седмици, за да се възстанови. Освен това той ще трябва да премине курс от инжекции. „Веднага се ваксинирах срещу тетанус. До септември трябва да направя шест ваксинации“, каза Забелин в разговор с Gazeta. ru. 
 

Миналата зима в Русия имаше няколко резонни случая на бездомни кучета, нападнали хора, включително и фатални. Бездействието на общинските власти доведе до 120 случая на бездомни кучета, нападнали хора. Прокуратурата е образувала подобни наказателни дела в още седем руски региона. 

В резултат на това в Русия започнаха да говорят за необходимостта от засилване на отговорността за нападението на кучета върху хора. „Държавната дума“ щеше да внесе съответен законопроект. 

Активисти за правата на животните казаха пред The ​​Secret, че подобни мерки няма да решат проблема с бездомните животни. 

Novini.bg

 

Прочетете още: 

Стрелба в супермаркет в Германия, има жертви