Как да изберем правилната компания за вендинг машини?

ВАРНА новини лого

Реалните ползи от вендинг автомат на работното място се отнасят както за служителите и за клиентите, така и за самия бизнес. Инвестирайки във вендинг машина във вашия магазин, офис, учреждение и др., няма да имате високи режийни разходи за труд, а и тя няма да заема много място.

На пазара вече има достатъчно иновативни вендинг решения, предлагани от различни компании. Затова от избора на правилната компания зависи да получите срещу парите си ефективно офис оборудване по отношение на вендинг, кафе и др. продукти и поддръжка.

Услугите, които предлага дадена компания за вендинг, наподобяват тези на всички останали доставчици на услуги – нивото определя стойността. За какъвто и обект да ви трябва вендинг автомат, той трябва да бъде надежден, добре зареден, обслужен и работещ без проблеми.

Опитвайки се да се ориентирате сред наличните компании за вендинг, за да бъде изборът ви възможно най-правилен съобразно желанието ви за конкретно съоръжение, трябва да имате предвид няколко фактора.

От колко време компанията е в бизнеса?

Преди да решите окончателно на коя вендинг компания да се доверите, проверете откога тя е в бизнеса. Натрупалите опит в бранша са подобрили своето обслужване, имат повече клиенти и възможности за инвестиране в иновативни вендинг решения поради събран по-голям актив.

От друга страна, някои сравнително нови вендинг компании също предлагат обслужване на високо ниво. Затова оценката ви трябва да се основава и на дългогодишния опит, но и на качеството на услугите, за което може да потърсите отзиви от техни клиенти.

В онлайн магазина на фирмата, която ви интересува, можете да откриете подробна информация за услугите и продуктите, за целите и иновативните решения, които предлага, статистика за продажби, кои са нейните партньори и др. Това ще ви е от полза при вземането на решение.

Има ли компанията лиценз?

За да сте сигурни, че ще изберете законно работеща компания, може да направите проверка в съответните органи. Ако няма регистрация, в случай на проблеми няма да можете да я осъдите.

Част от вашите задължителни проверки трябва да бъде и дали фирмата притежава застраховка за отговорност. Ако има, ще се погрижи за съдебните дела при евентуално натравяне на клиент след консумация на храна или напитки от машината. Добре е също да предлага компенсация на обслужващия персонал, ако някое техническо лице се нарани във ваше помещение.

Какви продукти предлага?

Всяка компания за вендинг машини предлага различни марки кафе и др. напитки, вода, както и хранителни продукти. Добре е да проверите към кои марки е лоялна компанията и дали предлага и други, които вие предпочитате. Ако искате разнообразие, задължително е да се осведомите за това, а и за видовете продукти от една и съща марка.

Ако съответната вендинг компания предлага кафе на водещи марки, продукти за здравословно хранене и биохрани, това е много важен критерий, за да се ориентирате към нея.

Някои компании осигуряват и водни решения, на което също е от значение да се разчита на работното място.

Какви вендинг машини инсталира?

Не само цената, на която предлага автоматите си дадена компания, но и техните възможности и функционалности трябва да бъдат внимателно преценени според нуждите ви.

Ако компанията предлага автомати за храни и напитки, кафе автомати и модуларни машини на световни производители, много по-вероятно е сред разнообразието от решения да изберете персонализираното за вашите нужди. Така сред машините и дизайните ще можете да вземете по-лесно решение дали изборът ви да бъде класически, или иновативен вариант, с какъв метод на разплащане желаете да бъде машината и др.

На какво сервизно обслужване можете да разчитате?

От портфолиото на всяка компания можете да добиете представа доколко то е активно управлявано. След проверка на пазарния дял на компанията по брой инсталирани машини и препоръки на клиенти също може да ви стане ясно каква е степента на надеждност при сервизното обслужване.

Целта е клиентите на автомата, особено ако те са вашите служители, да получат възможно най-бърз и безпроблемен достъп до кафе, закуска, напитка, чиста вода. За кратката почивка на работното място всеки трябва да успее да подкрепи силите си, за да бъде по-продуктивен след това.

Осигурява ли възможност за безплатно ползване на кафе машина?

Както във всеки бизнес, така и във вендинга много компании предлагат атрактивни оферти, от които може да се възползвате. Такава е например да ви осигурят кафе машина за безплатно ползване, както и безплатен монтаж и сервиз, ако сключите договор за минимална месечна консумация и ангажимент за закупуване на консумативи.

Ако решите, че това е добра възможност, може да сключите договор за обслужване и да осигурите кафе машина за офиса си, съобразно броя на служителите. Със същите условия компанията може да предлага и диспенсър за вода.

Запознавайки се с всички фактори, които биха помогнали за най-правилния избор на вендинг компания, от вас зависи доколко добро ще бъде решението ви. Важното е да проучите внимателно всички алтернативи, за да удовлетворите максимално интересите си.