Правителството пада! Слави Трифонов разтури коалицията

ВАРНА новини лого

Снимка: БГНЕС

ПП „Има такъв народ“ напуска управляващата коалиция. Новината съобщи председателят на партията Станислав Трифонов в свое извънредно изявление.

„Доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден в тая коалиция. Само че за разлика от „Продължаваме промяната“, аз не съм такъв. Така че от днес изтеглям министрите на „Има такъв народ“ и слагам край на тая коалиция и на тая агония. Това е“, категоричен беше той.

Водачът на партията обяви двата си мотива за своето решение – воденето на политика за финансова разруха на страната и национално предателство по темата РС Македония.

„Кирил Петков е давал обещания на различни евролидери по отношение на Северна Македония“, обяви Слави Трифонов и обвини премиера в национално предателство. По негови думи Петков има и свой външен министър – Весела Чернева.

„Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта на социалните мерки и пенсиите на хората, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха“, каза Трифонов.

„Изключително лошият бюджет, който представи министъра на финансите Асен Василев…Нито министър-председателят, нито министърът на финансите, нито тази коалиция работи както трябва. Даже това е агония“, добави той.

„По отношение на бюджета и парите на държавата, откакто Асен Василев е финансов министър, в държавата хвърчат едни милиарди нагоре-надолу. Не знам как ви звучат на вас тези милиарди. Това са нашите пари, всичките ни пари и никой няма право да експериментира с тях, да ги харчи еднолично. Ако ще не да е завършил Харвард, а да е завършил междугалактическия институт“, каза още лидерът на ИТН. 

„Откакто Асен Василев е финансов министър, в държавата хвърчат едни милиарди надолу-нагоре… Това естествено ме ужасява, всяки лев е важен, никой няма право да експериментира и да ги харчи, това са нашите пари. Ако ще – не да е завършил Харвард, а Междугалатическия институт“, подчерта Трифонов.

Според председателя на ИТН мерките само ще увеличат инфлацията и ще изядат спестяванията на хората.

„Как гледате на плановете на Асен Василев да изтегли нови 10 млрд. Кой ще ги плаща – ние и нашите деца. Добре де, аз нямам деца, но съм загрижен за всички“, каза той и допълни

„Ако искахме власт, щяхме да стоим удобно и се съобразяваме. Но аз не съм тук за тази власт“.

ВАРНА новини

Четете още: