Николай Събев: Изваждаме железниците от килера, България ще бъде на релси

ВАРНА новини лого

Снимка "Труд"

Изваждаме железниците от килера на българската икономика, каза на пресконференция в Русе министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.

„България ще е „на релси“. Тя трябва да отговори на зелената сделка и да бъде все по-неутрална към природата. Това е основна политика на Министерството на транспорта и съобщенията“, заяви министърът за бъдещето развитие на железопътния транспорт.

„За ужас на хората, които очакваха да развиват още бизнес за сметка на БДЖ, вече няма да стане така. Българските държавни железници се изправят на крака и започват да работят все по-добре“, смята Николай Събев.

Министърът е на посещение в крайдунавския град, където участва в дискусия за възобновяване на проекта за изграждане на градска железница, която да осигурява бърза връзка между централната градска част с района на бившия Комбинат за тежко машиностроене (КТМ), двете промишлени зони на града, индустриалния парк, както и връзка с град Мартен и други населени места. В разговорите се включи и ръководството на Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“.

Русе може да стане част от един сериозен индустриален конгломерат, който включва Букурещ и Варна, смята министър Събев.

От Tribune.bg

Четете още:

Депутатите отцепници от ИТН са подали заявленията си за напускане