Рецепта на деня: Родопска топеница

ВАРНА новини лого

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

свинско месо – 200 г

пилешко филе – 200 г

лук – 1 голяма глава

чесън – 1 – 2 скилидки

гъби – 250 г печурки

чушки – 4 – 5 бр. червени печени и обелени

домати – 400 г от консерва или пресни настъргани

олио – 4 с.л.

чубрица – 1 ч.л.

мащерка – 1 ч.л.суха

сол – 1 ч.л.

черен пипер – 1/2 ч.

кашкавал – 100 г настърган за поръсване

магданоз – 3 с.л. нарязан за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Нарежете месата на ивици. Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган на котлона. Задушете месото за около 10 мин, като разбърквате периодично.

Почистете и нарежете гъбите на филийки. Нарежете лука и чесъна на дребно, а чушките – на ивички. Добавете гъбите към месото.

След около 10 мин, след като омекнат, добавете лука и чесъна, след това и ивиците чушки. След като и лукът омекне, добавете доматите, овкусете ястието с чубрицата, мащерката, солта и черния пипер.

Разбъркайте хубаво, намалете котлона и оставете ястието да къкри под похлупак за около 25 мин.

Преди да сервирате, поръсете с настърган кашкавал и нарязан пресен магданоз.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

 

Вижте още: 

Рецепта на деня: Лучник с кайма и домати