Петър Колев: Настояваме премиерът да каже позицията си по френското предложение за РСМ

ВАРНА новини лого

Снимка: БГНЕС

Неясната позиция на премиера по френското предложение за РСМ създава дискомфорт. Настояваме той да каже своята позиция по този документ. Това коментира председателят на Граждански демократичен съюз в Северна Македония Петър Колев.

„Това поведение и то в тази неясна позиция на човека, който трябва да представлява България на срещата на лидерите на Европейския съюз като лидер на България, създава много дискомфортна ситуация“, обясни той.

По думите му заобикалянето на външно министерство и опита да се избегне да се чуе мнението на професионалната българска дипломация, която е водила тези преговори години наред, означава, че „или ги неглижираш, или мнението ти се разминава с тяхното“.

Трето логично обяснение не мога да намеря, добави той.

„От това, което наблюдаваме, голяма част от македонското общество напълно осъзнава, че ние без да решим въпроса с България, няма как да станем член на Европейския съюз, имайки предвид, че над 75% на всички анкетирани от гражданите на Република Северна Македония искат да станат членове на Европейския съюз“, каза още Колев.

Tribune.bg

 

Още по темата: 

Бойко Борисов: Кирил Петков не може да реши въпроса с Македония