Борисов: Внесете спешно за гласуване бюджета и приемането на РСМ в ЕС

Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова управляващите да внесат спешно за гласуване в парламента две точки – актуализацията на бюджета и приемането на Северна Македония и Албания в Европейския съюз. 

„Цялата парламентарна група на ГЕРБ решихме да дадем зелена светлина на Северна Македония. Очаквахме днес без игрички и хитрости това да влезе в пленарна зала. Вместо това от сутринта слушаме изявления на министър-председателя, че това не може да се случи, кой страхлив, кой смел, приемам, че ние сме страхливите, той е смелият, той е героят. Нека дадат те предложението, нека изцяло успехът да е техен. Ние знаем като партия, че това е най-доброто за България, за съседите, за Балканите и за Северна Македония и трябва да се възползваме от Френското председателство“, каза бившият премиер на брифинг в централата на ГЕРБ.

Борисов коментира и актуализацията на бюджета като каза, че ГЕРБ има предложения как той да бъде подобрен.

“Ние имаме много по-добри предложения, но ако не ги приемат – да говорят и с другите партии. Още утре да го внесат и да го приемат”, призова Борисов.

Партия, която е на страната на Украйна и твърдо зад НАТО и ЕС, партия която е „за“ разширяване на Западните Балкани, и „за“ пълна диверсификация, “са нашите партньори“, каза той. 

„Да не счупим и правителството на Северна Македония и да нанесем щета. Ако това се случи, вие г-н Петков, сте съюзникът на Митрофанова и на Путин на Балканите. Затова ви моля, наредете на своята партия да внесе, тя изцяло да е водеща, ние ще я подкрепим. Днес вие ще отидете с взето решение и всички ще ви аплодират. Услуга ви правим, а не капан“, обърна се Борисов към Кирил Петков.

ВН

 

Прочетете още: 

Петков от Брюксел гневен на Борисов и Радев: Омръзна ми от страхливци!