Довчерашните приятели на Радостин Василев вече му приличат на терористи

Руди Гела

Снимка "Фейсбук"

„Според мен поведението на ИТН е на една терористична организация, която седи вътре в парламента и саботира цялата държава“. Това обяви по БНТ издигнатият от Слави Трифонов за министър на младежта и спорта.

„Срам и позор за хилядите хора, които подкрепиха тази идея. Със сигурност тази партия няма да е част от следващия парламент“, предупреди той.

Той се закани, че повече няма да говори с депутатите от ИТН. Досега те пък се оплакваха, че той непрекъснато ги търси и притиска за подкрепа за ПП. Една от тях дори го записа как я заплашва, че ще ѝ изпрати хора.

„Аз съм песимист по отношение на търсене на подкрепа в „Има такъв народ”. Видях ги, когато гласуваха вчера. Явно са хора, които предпочитат волята на един лидер и двамата му служители пред бъдещето на България“, недоволен е Радостин Василев.

Василев каза още, че е готов да се подложи публично на детектор на лъжата, за да опровергае думите, че е напуснал „Има такъв народ“ заради обещана облага, но държи първо Тошко Йорданов да се подложи на полиграф и да отговори на няколко въпроса свързани с корупция.

„Нито ми е обещаван пост, нито ми е предлаган, нито съм приемал“, твърди той, въпреки че очевидци разказват как когато е посрещнал в дома си премиера Кирил Петков му е обещавано, че ще му дадат вътрешното министерство, когато прехвърлят Бойко Рашков в КПКОНПИ.

„Още повече, че вие виждате в момента опорката за купени депутати, за тържища падна, защото никой няма да търси подкрепа от шестима, ако не си е осигурил цяла нужна бройка. Всички до един сме готови на такова действие, но чакаме г-н Тошко Йорданов с 1-2 въпроса към него, свързани с корупция, той да отговори на тях, и ще минем всички на полиграф заедно публично по телевизията“, обеща още зрелища спортният министър в оставка.

От Dnesplus.bg

Четете още:

Мария Габриел: Защитено цифрово пространство и достъп до европейско културно съдържание предоставя Европейският облак за културно наследство