Тридневен фестивал за July Morning организират на плаж Камчия

Плаж Камчия

Четвъртото издание на Ritual Gatherings тази година ще е край Варна. Тридневен фестивал ще се проведе от 30 юни до 3 юли на плажа при устието на река Камчия.

„Плаж Камчия избрахме след двугодишно търсене на нова локация с максимални природни дадености, вследствие на новата ни стратегия да се изтеглим от Южното Черноморие, защото е прекалено застроено и пренаселено“, разкри за „ВАРНА новини“ Амалия Аббас – един от организаторите на проявата.

Концепцията на фестивала съдържа пет елемента – природа, музика, храна, изкуство и ритуали. „Тази година програма е пълна и в петте направления. В сферата на изкуството сме подготвили първата мащабна изложба на съвременно изкуство на открито с автори от България и чужбина. В направление храна с откриването на фестивала на 30  юни традиционно ще се проведе т.нар. Ритуална вечеря. 100 души ще се хранят заедно на дълга маса между устието на река Камчия, морето и бялата дюна. Главни готвачи на специално изготвеното за вечерята меню са шеф Филип Спасов от Варна и шеф Владислав Пенов от София.

Мултимедиен пърформанс също ще е част от фестивала“, уточни Амалия Аббас.

 

Вечеря

 

Фестивалът ще приложи редица мерки за опазване на локацията – почистване на плажа 25 юни, лекции и дискусии с експерти еколози, разделно събиране на отпадъци и информация за опазване на плажната ивица и типичната за местността бяла дюна.

Програмата включва разнообразие от музикални стилове и световни имена, като една от най-популярните диско групи през последните 20 години Crazy P, французинът Traumer, S.A.M., DJ Holographic и номинираният за Grammy шведски продуцент Axel Boman. Локалната сцена ще бъде представена от едни от най-интересните артисти у нас – The Foreigners – основатели на фестивала, Garo, Stephen Popov, Ilko, Selector Stiliyan и много други. В по-ранните часове в трите вечери, ще се включат и лайв банди, като Trombobby & C-mo и Единствените им приятели, Ropotamo Live и Иван Шопов ft. Nikobo.

Фестивалът има и богата дневна програма – изложба съвременно българско изкуство на плажа, дискусии, работилници за духовни практики, хранене, йога и занимания за деца.

Ritual Gatherings обединява сили с най-голямото варненско събитие за вкусна храна и кулинария – Улицата на готвачите, а част от нея ще се пренесе на крайбрежната алея на плаж Камчия, на чело с шеф Филип Спасов. Няма да се ползва еднократна пластмаса, чаши и прибори са предоставени от Консуматив, чиито продукти са от изцяло компостируеми и рециклирани материали.

Концепцията на вечерята също лежи на основното послание за устойчивост и намаляване на човешкия отпечатък върху природата, като ще предложи изцяло zero waste меню, стари приготвено с локални продукти от местни производители, типични за Североизтока.

Специална холограмна инсталация от 7 цветя с човешки размери, инсталирани на плажа ще станат част от посланието за опазване на защитените територии по крайбрежието.

Централна роля в артистичната програма е отредена на основната сцена, която представлява огромна инсталация, подкрепена със светлинно шоу, специално изработена за фестивала от шведския артист Филип Якобсон и FlipZurd Studio. От хълмовете на северен Израел и дълбоките гори на Швеция те създават симбиоза, която превежда форми и същества от природата в уникална техника на дървена спирала, комбинирана със сурово дърво и естествени материали. Използвайки спираловиден дизайн, те изграждат голяма функционална архитектура и модули, които се превръщат в огромни дървена скулптури през деня и живи триизмерни светлинни картини през нощта.

 

хора

Събитието ще бъде изцяло безкешово, като на входа всеки посетител ще се сдобие с фестивална гривна, с която да извършва плащания в рамките на събитието.

Билетите за Ritual Gatherings Festival 2022 са в продажба ТУК.

 

Прочетете още: 

Варна отново е домакин на кампанията „Бъди грамотен“