Синята зона във Варна с ново работно време от 1 юли

ВАРНА новини лого

От 1 юли влизат в сила промените в Наредбата за организация на движението на територията на община Варна, касаещи най-вече работното време на „Синята зона“. Това заяви по време на брифинг инж. Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона”.

„Работното време ще е от 9 до 20 ч. всеки ден от понеделник до неделя, с изключение на официалните почивни дни и празниците“, уточни той и добави: „От днес започва поетапна подмяна на знаците, които на територията на зоната са над 1000 броя. Цената за час престой в „синята зона“ се запазва 1 лв.“ 

„Заплащането за целодневно паркиране, което се осъществява единствено чрез мобилното приложение, ще бъде обявено допълнително кога ще се случи, тъй като изисква технологично време. Надявам се това да се случи до средата, максимум до края на юли“, каза още инж. Младен Иванов.

Предвижда се цената за целодневно паркиране в „синята зона“ да е 16 лв. с ДДС, като ползвателите ще могат да променят местоположението на автомобила си.

„Промени предстоят и по отношение на зарядните станции, които ще станат платени, за което ще бъде подадена допълнителна информация към гражданите“, обобщи инж. Младен Иванов.

С новото работно време се очакват годишно още около 2 млн. лв. приходи от „синята зона“, като сега постъпленията са между 7 и 8 млн. лв. на година.

Вижте видео от брифинга на инж. Младен Иванов:

ВН

Видео Борис Проданов, „ВАРНА новини“

Прочетете още:

Напредва въвеждането на „зелена зона“ във Варна (ВИДЕО)