Любен Дилов-син: Киро реши да гони руски дипломати, разбирайки че пада от власт (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Снимка "Фейсбук"

„Кирил Петков е връхлетял в деня, в който е разбрал, че „Има такъв народ“ си изтеглят министрите, казал е: свалят ме, искам утре да изгоним 70 руски дипломати. И целият механизъм се задвижва от там. Единственото писмено свидетелство са две писма на неговия началник на кабинета до Външно министерство. Всичко останало са устни заповеди“. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов – син в „Денят започва с Георги Любенов“.

Още по темата:

Как Кремъл и глупавата политика на война с България укрепиха доверието ни в НАТО

Според него все пак ходът с отзоваването на руските дипломати е правилен, но е бил направен по неправилен начин.

„Непрекомерно е присъствието на руските дипломатически представители. Вън от съмнение е, че се занимават с такава дейност, дори да не е доказано. Както и 90% от състава на другите посолства. Цивилизованият свят, НАТО, ЕС е в състояние на необявена война с Русия. В това отношение нямаме колебание, че това е правилният ход. Това, че се направи по безумен начин, компрометира хода. Това ни компрометира и в очите на света“.

Подчерта, че отношенията на България с Русия винаги са били изключително сложни.

Дилов каза също, че ако мярката за енергийна помощ за небитовите потребители е била приета през август, както са настоявали първо ГЕРБ, после ДПС, сме щели да имаме 60-70 % по-ниска инфлация.

Целият разговор гледайте във видеото:

bntnews.bg

Още по темата: