Времето в неделя: Жега в страната, бури и градушка в Западна България (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Неделният ден ще започне със слънчево време. Следобед над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Повишава се вероятността и от средно едра и едра по размер градушка. Ще духа слаб североизточен вятър, съобщава MeteoBalkans.

Максималните температури ще се повишат до 31-33°С, по-високи в Дунавската равнина и Южна България – до 34-35°С.

Времето в планините

Отново ни очаква чудесно време за разходки и туризъм, но нека да се вземат под внимание очакваните следобедни валежи! Около обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток. Максималната температура на височина 1200-1300 метра ще надмине 25°, на 2000 метра – около 19°.

Времето по Черноморието

През нощта ще е ясно, а през деня ще е предимно слънчево и топло. Максимални температури на въздуха – 29°-31°. Температурата на морската вода ще е 24°-26°.

Времето в София

През деня ще е предимно слънчево и топло. Следобед обаче ще се развива купесто-дъждовна облачност и привечер са възможни валежи, придружени от гръмотевици. Очакваните минимални температури ще са около 17°С, а максималните – до 30°С.

Времето на Балканите

Предимно слънчево и топло. Причината за това е мощен пренос на по-топла въздушна маса. Следобед, главно в планинските масиви, ще се развива купесто-дъждовна облачност. По-значителни валежи очакваме над Карпатите.

© MeteoBalkans

Прочетете още:

Спасители във Варна настояват за плажна полиция