Ударно начало на международния летен лагер по киокушин в Камчия

Киокушин.

Снимки boec.bg

Точно в 7 ч. под слънчевите лъчи над СОК „Камчия“ се даде начало на първото занимание от ежегодния международен летен лагер на Световния киокушин съюз (KWU). Каратеки от 8-годишни до 65-годишни се включиха в първото занимание за седмицата и се трудиха здраво под открито небе.

Лагерът, който е 16-ти поред, бе открит с приветствие от първия българин златен медалист от европейско първенство по киокушин шихан Асен Асенов. Той призова за спазване на основните принципи на бойните изкуства по време на лагера: дисциплина, уважение и йерархия. Думите му бяха подкрепени и от члена на Управителния съвет на KWU и 9-и дан в карате киокушин шихан Анджей Древняк. Той допълни, че всички трябва единствено да „тренират, спят и ядат“, за да извлекат максималното от лагера.

Шихан Асен Асенов в действие.

Инструкторите на лагера на KWU са истинско съсловие от майстори в бойните изкуства – чешката киокушин легенда Ян Сокуп, сенсей Захари Дамянов, шихан Анджей Древняк, шихан Иво Каменов, и др.

Сенсей Захари Дамянов демонстрира техника пред състезателите.

В лагера като участници още от първата тренировка се включиха и звездите на професионалната международна верига SENSHI – Сергей Браун, Николай Йоргов и Кристиян Дойчев. Тренировките продължават днес следобед и ще се провеждат на двуразов принцип до края на седмицата.

И тази година богатата и наситена програма обещава много вълнуващи моменти. Освен многото тренировки и майсторски класове по киокушин, кикбокс и муай тай, иайдо и др., са планирани две големи спортни събития:

  • Световна младежка купа на KWU за юноши и девойки (14-15 г. и 16-17 г.) и кадети (18-21 години)
  • 12-ото издание на професионалната международна елитна бойна гала SENSHI

boec.bg

Прочетете още:

България е на второ място в света по киокушин