Бойко Борисов: Чуваме само заклинания и купуване на гласове, а се губят милиарди от некадърност и безотговорност

Бойко Борисов

Снимка: Blitz.bg.

„Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в парламента. Освен пари за отцепници, се предлагат колосални суми да не се влезе на гласуване. Да претърпи някаква авария, да се спъне, да падне, да си ожули носа, но само да не влезе в зала. Така са се вкопчили в тази власт, че не забелязват какво се случва около тях”, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той изнесе данните от частичните местни изборите, спечелени от кандидат-кметовете на ГЕРБ.

„И в същото време пред очите на цялата българска общественост полицията да влиза масово по къщите и да казва, че не трябва да се гласува за ГЕРБ”, добави той.

„И това правителство, и служебното правителство буквално провалиха Плана за възстановяване. И вчера ЕК намали общата сума на безвъзмездните средства с корекция 578 милиона евра. По „трънския курс” – над милиард и двеста-триста милиона. Загуба в името на „Промяната”. В същото време парите отиват при шест други икономики”, обясни още той.

Борисов разкритикува управлението, че губи милиарди.

„И това ви се струва нормално? Губят се милиарди от некадърност, от безотговорност. Вече даже е безсмислено да обясняваме, че щяха да събират милиарди от кражби и какво ли не. Не само, че не събраха нищо – а точно обратното – продължаваме да губим готовите пари”, добави лидерът на ГЕРБ.

„Тези хора купуват депутати, купуват по 10 000 гласа на ден, по апартаменти и лаборатории и това става пред очите на умните и красивите. В същото време мога да кажа, че по външнополитическите теми опозицията им свърши работата. Днес въпреки езика на омразата ще се вземе решение, и на нашите съседи от РСМ ще бъде даден този път”, каза Борисов.

Той коментира и казуса с изгонените руски дипломати: „Слушам тази сутрин титанът Атанас Атанасов да казва, че БСП не им пречи за депутинизацията. Партията, която твърди, че Русия е приятелска държава. По времето на управление на БСП бяха изгонени дипломатите и ще затворят посолството. Ние ги подкрепихме на 100%”, обясни Борисов.

Той попита как ни обясняват, че са направили нещо добро на фона на чудовищната инфлация.

„Каква им беше съдебната реформа – да сложат Рашков начело на КПКОНПИ. Трябваше да излезем от управлението, за да разберем начина, по който се водят тези процеси… Ние в момента само чуваме заклинания и купуване на гласове. Ще се продадат и то на базата на формулировката „Принципи”. На кои принципи? Принципът на инфлацията, принципът да наслагаш свои хора в съдебната система, принципът горивото да ти отиде на 4 лева, принципът да купуваш скъп газ и хляб… Кои принципи всъщност им харесват? Един да ми кажат. Обаче се хванали в столовете там и няма измъкване. Това е в момента ситуацията”, заяви лидерът на ГЕРБ.

От Tribune.bg

Четете още: