Два протеста след катастрофата, при която загинаха две момичета

Протест в памет на загиналите момичета при катастрофата на бул. "Черни връх".

Протест в памет на загиналите момичета при катастрофата на бул. "Черни връх". Снимка Йоана Георгиева\offnews.bg

Таксиметрови шофьори и граждани блокираха движението при кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“. 

Събралите се спонтанно таксиметрови шофьори натиснаха клаксоните на автомобилите си. Действията им са провокирани заради факта, че виновникът за трагедията Георги Семерджиев удря с колата си и таксиметров автомобил. Сред пострадалите е 52-годишен шофьор на такси. За щастие мъжът е само с контузия на главата. Прегледан е от екипите на Спешна помощ, но е отказал хоспитализация. Две млади жени – на 22 и 26 г., обаче загиват. Разбитият асансьор на метростанцията вече е опакован с метални ограждения. Таксиметровите шофьори апелират за справедливост, контрол, отговорност, безопасност и разумно шофиран.

Предстоят множество експертизи, които ще изясняват редица детайли – от скоростта, с която е управляван автомобила, кръвна проба на задържания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, валидността на свидетелството му за управление, издадено в чужбина, подменените регистрационните табели. Същевременно разследването продължава и в посока установяването на самоличността на негов спътник. На етапа е уточнено, че същия ден 36-годишният Семерджиев е извършил още едно пътнотранспортно нарушение. Делото по случая се гледа от Националната следствена служба.

Тази вечер на бул. „Черни връх“, където се разигра трагедията, се събраха стотици граждани, организирани във „Фейсбук“. Там призоваха всички, „които смятат вчерашния „инцидент“, не – това УБИЙСТВО за резултат от повсеместната корупция, превзела МВР и всички държавни органи“, да се съберат на кръстовището, за да почетат паметта на нелепо погубените млади момичета.

Протестиращите отправят искания да последват оставки и уволнения за тези, които са допуснали този „човек“ да се движи безнаказано по обществената пътна мрежа; да се предприемат спешни акции срещу всички останали „джигити“ с десетки нарушения на пътя; да се предвидят по-строги санкции за нарушителите и наказания за представителите на МВР и държавата, които допускат подобни рецидиви.

Присъстващите почетоха паметта на жертвите с минута мълчание и блокираха движението в района на кръстовището.

offnews.bg

Прочетете още:

Бившият футболист Георги Семерджиев е издирваният шофьор за сблъсъка, убил 2 жени