Насо Културата изчезна! Липсват 30 млн. лв. Жестоки скандали тресат министерството!

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов

Министърът на културата Атанас Атанасов изчезна! Жестоки скандали за пари тресат министерството, докато Просто Наско се е покрил, твърди Lupa.bg.

Безобразията са навсякъде – Министерството на финансите преведе по сметките на културното ведомство 30 милиона лева, но всички се питат къде са парите?

Национален фонд „Култура” (НФК), който от 2 юли е без директор, трябваше до 17 юни да преразгледат всички проекти, а до 30 юни да се подпишат одобрените. Всичко, обаче, е отложено с индикативни дати за края на август, решенията може да се проточат и за септември, когато поне 2 от фестивалите, които чакат одобрение за юни и юли, вече ще са минали.

На този фон се случват и абсурди – пловдивска фирма за авточасти, например, е получила 15 000 лева от НФК да ходи с автобус в Полша на никому неизвестен фест. Докато искът на проф. Анри Кулев за смешния бюджет от 7000 лева за Световния анимационен филмов фестивал е отхвърлен.

За капак над 2000 творци още си чакат ковид стипендиите, докато решат да платят, ще влезем в нова вълна. На фона на тези дивни скандали министърът Просто Наско го няма никакъв, никой не му е виждал очите от седмици да обясни къде потънаха 30-те милиона лева, предвидени за култура.

Прочетете още:

Лена Бориславова ощетила ББР с нищожен договор за 164 289 лева