Повдигнаха обвинение – от 5 до 20 г. затвор за убийството на двете момичета в катастрофата

Катастрофа в София.

Снимка БГНЕС/свободен сайт

Повдигнаха обвинение на Георги Семерджиев. Това обяви в ефира на „Здравей, България“ по NOVA зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. „Малко преди полунощ беше приведен в ареста на бул. „Г.М. Димитров“. Обвинението му предвижда затвор от 5 до 20 години“, поясни той.

20 дни преди тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени, свидетелството за управление на Георги Семерджиев е отнето заради шофиране след употреба на наркотични вещества.

„Той е употребил повече от един амфетамин“, уточни шефът на Пътна полиция Тенчо Тенев. Въпреки че е бил хванат дрогиран, не е последвало нищо друго освен отнемането на книжката и спирането на автомобила.

„Нарушенията му са толкова много, че са му отнети 85 точки – почти три пъти по 39 точки. Това означава, че е създавал много сериозни проблеми на пътя“, каза Тенев. И шефът на КАТ не знае откъде се е сдобил бившият футболист със СТОП палка.

„Всички нарушения са от разнороден характер. Той е изпълнил цялата палитра на Закона за движение по пътищата“, обясни в ефира на бТВ Радослав Начев, зам.-началник на отдел „Пътна полиция“ в СДВР.

По думите му това, че Семерджиев се е сдобил със син буркан не е толкова трудно, защото се продават свободно на пазара. По-големият проблем е как се е сдобил с полицейска СТОП палка.

„Самото ѝ използване е криминализирано деяние в Наказателния кодекс, за което се предвижда до 3 години лишаване от свобода или пробация“, обясни Начев.

Срещу Семерджиев е образувано и досъдебно производство. След фаталния инцидент стана ясно, че бившият футболист има над 50 нарушения на пътя.

Снощи на мястото на инцидента бе организиран протест срещу беззаконието у нас.

Тази вечер в 18 ч. отново хора ще се съберат за демонстрация на същото място с призив да се вземат сериозни мерки и държавата да си свърши работата, за да не се случват подобни трагедии, при които загиват невинни хора.

dnes.dir.bg

Прочетете още:

Два протеста след катастрофата, при която загинаха две момичета