Семерджиев давал по 2000 лв. на месец на полицайката, за да му осигурява „чадър“?

ВАРНА новини лого

Снимка: Фейсбук.

Полицайката Симона Радева е получавала по 2000 лв. месечно, за да прикрива причинилия смъртоносната катастрофа в София Георги Семерджиев, твърди Нова ТВ. Според източници на медията тя редовно се возела в колата му и когато бил спиран за проверка на пътя – показвала служебната си карта.

Преди часове от МВР съобщиха, че Радева е временно отстранена от длъжност заради нарушения на Етичния кодекс на ведомството.

По непотвърдена информация дисциплинарното производство срещу нея е заради клипове с нейно участие, качени в мрежата. На някои от тях се вижда как тя размахва белезници.

Наказанието може да се обжалва по административен ред.

Източници от разследването съобщили, че полицаи от 4 Районно управление пък ползвали безплатно услуги в автомивката на Семерджиев. В замяна му давали информация за това къде ще бъдат разполагани постове на пътни полицаи, както и за предстоящи проверки за наркоразпространение.

Камери за видеонаблюдение са заснели как Радева и двама служители на 4 РУ носят стълба, с помощта на която Семерджиев влязъл в апартамента си в минутите след жестоката катастрофа миналия вторник.

Според други източници през 2018 г. Семерджиев е бил задържан с около 10 кг дрога при спецакция.

От Tribune.bg

Четете още: