Павел Христов: Не сме против спирането на автомобилите по алеята, а сме против двойните стандарти на областния управител на Варна

ВАРНА новини лого

Павел Христов

„Имаме една зона във Варна, която се решава да се прави пешеходна, което е страхотно, но по същия начин трябва да се подходи и към Морската градина. Драмата е единствено в това, че се подхожда с двойни стандарти“. Това каза в предаването „Позиция“ на Радио Варна депутатът от ГЕРБ-СДС Павел Христов. Коментарът му е по повод спирането на движението по крайбрежната алея във Варна.

По думите на Христов, Благомир Коцев от години наред води война с Община Варна и със заповедите на кмета Иван Портних за ограничаване на достъпа на автомобили в Морската градина. Според Павел Христов за всички е очевадно, че там има определени бизнес интереси.

„Години наред маскирано под всякакви интереси на живеещи, имащи собственост в парка хора, се обжалват заповедите на кмета. Истината е, че никога не е ставало въпрос за достъп до парка на хора, които имат собственост в Морската градина. Винаги е ставало въпрос за определени бизнес интереси – достъп до ресторанти, достъп до търговски зони, достъп до каквото се сетите“, коментира административният секретар на ПП ГЕРБ – Варна.

Павел Христов беше категоричен, че настоящия парламент е изчерпан и затова от партията не са направили никакъв опит да съставят правителство. Припомняме, че в четвъртък президентът Румен Радев връчи втори проучвателен мандат на ГЕРБ, който те веднага върнаха.

„Светът и България са в една изключително сложна ситуация, която изисква диалог, изисква разум, изисква балансиране на мнения и политически интереси. Очевидно е, че този парламент е неспособен да се справи с тези предизвикателства и съвсем логична е нашата теза за курс към предсрочни избори“, заяви Павел Христов.

След евентуални предсрочни избори ще се коментират евентуални коалиции, обобщи народния представител от ГЕРБ.

Чуйте цялото интервю:

Прочетете още:

Депутати от ГЕРБ – Варна: Заповедта на областния управител за затварянето за коли на Крайбрежната алея е незаконна и цинична PR акция (ВИДЕО)