Спецакция в Бургас: Откриха богат боен арсенал и 23 кг марихуана

ВАРНА новини лого

Специализирана полицейска операция на територията на Бургас. При нея са задържани под стража двама души. Това стана ясно от брифинг на представители на Апелативна прокуратура – Бургас.

При претърсване на автомобили и помещения полицаите открили 23 кг изсушен канабис, 9 пистолета, 2 пушки, 2 автомата „Калашников”, гранатомет, бойна граната, 5 заглушители (един за автомат, един за пушка и три за пистолети), както и 3 самоделни взривни устройства. Органите на МВР се натъкнали и на огромно количество боеприпаси за всички видове открити оръжия.

Намерени са още над 400 бр. саксии, както и цялостно оборудване за отглеждане на марихуана.

Директорът на ОД МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов обясни, че изработката на взривните устройства и тази на заглушителите е била на много професионално ниво. 90% от откритите оръжия са били със заличени серийни номера, подчерта още той.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев съобщи, че задържаните във връзка със случая са мъже на 22 и 48 години, които до момента нямат криминални прояви.

„Името на по-младия е Никола Батилов, а на по-възрастния – Щерион Джамбазов”, каза още той.

Предвидените в Наказателния кодекс за престъпленията, в които са обвинени, санкции са от 3 до 12 години за наркотици и от 3 до 10 години за огнестрелните оръжия и боеприпасите.

Във връзка със случая са разпитани свидетели и са назначени множество експертизи.

nova.bg

 

Съдът задължи варненец, шофирал с превишена скорост в Австрия да плати глобата си у нас