Младежкият фестивал FunCity+ започва на 12 август

Плакат на фестивал

Най-мащабният младежки фестивал на Варна FunCity+ ще се проведе на 12-ти и 13-ти август под мотото „Euphoria“, под знака на Европейската година на младежта. Организатор на събитието е дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Както и досега, в контекста на мотото „Варна на младите“, приоритетно място за изява ще бъде дадено на млади артисти, спортисти, музиканти, художници, танцьори, съобщиха от пресцентър ана фестивала. Събитието ще се проведе в зоните до Слънчевия часовник, Морското казино, сцена „Раковина“ и Аквариума. На голяма сцена на входа на Морската градина в двата фестивални дни ще изявяват обичани поп, рок и рап изпълнители и групи, танцови формации. Сред участниците са таланти, прославили Варна в популярни ТВ формати като „Гласът на България“, „България търси талант„ и „X Factor“, ще има и изпълнители на български музикален фолклор.

В пространството около Слънчевия часовник ще има зони за спортни занимания и демонстрации, а различни неправителствен иорганизации и учебни заведения ще организират забавни презентации. Кино зона „Под звездите“ и атрактивна програма е предвидена на сцена „Раковина“, а площад „Антон Новак“ на входа на Морската градина ще се превърне в арт работилница, където ще бъде проведен и пленер за млади художници.

Четете още: