Представят изложба с фотографии на Кристиан Таков

снимка

Фотоизложбата „Моралът е доброто“ с авторски фотографии на Кристиан Таков от различни периоди на живота му ще бъде открита на 1-ви август 2022 г., от 19 часа на входа на Морската градина, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие“ при Община Варна. Посланието на експозицията е: “Доброто има непрекъсната необходимост в него да се влага енергия, за да продължи да съществува” – мисъл на Кристиан Таков“. Изложбата се организира със съдействието на Община Варна и може да бъде видяна до 13-ти август.

Известният юрист, интелектуалец и общественик доц. д-р Кристиан Таков през целия си професионален живот полага усилия за изграждане на гражданско общество и за утвърждаване на фундаментални за демокрацията ценности. Стремежът му бе думи като „право“, „свобода“, „справедливост“ и „морал“ да не остават изпразнени от съдържание понятия.

Вдъхновен от него, екипът на „Аффлатус“ вече две години работи упорито върху претворяването на живота и дейността му в биографичен документален филм със заглавие „Моралът е доброто.“ В рамките на работата по филма са издирени много непубликувани досега архивни кадри и документи, както и много авторски фотографии на Кристиан Таков. Така, съвсем естествено, се ражда и идеята част от творчеството му бъде представена под формата на изложба.

 

Вижте още: 

Откриха изложбата „Париж. Литературни маршрути”