Тошко Йорданов взриви парламента със заядлива тениска

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов предизвика вълнение в пленарната зала на едно от последните заседания на този парламент.

Той се появи в залата по дънки, тениска и сако, а преди да се качи на трибуната хвърли сакото. Депутатите се развеселиха от постъпката му, а съпартийците му дори го аплодираха.

„Много е топло просто тук“, каза Йорданов от трибуната.

Надписът на тениската му гласи “Harvard Law” – очевидна препратка към прословутата харвардска диплома на премиера в оставка Кирил Петков.

„Искам да ви напомня, че се намираме в Народното събрание. Вашето облекло не отговаря на висотата на тази трибуна“, критикува го временния председател на НС Мирослав Иванов.

Подобни тениски обикновено носят студентите или завършилите специалност „Право“ в Харвардския университет. Там са учили и премиерът в оставка Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев.

„Ние си носим коалиционната отговорност. И сега се срамуваме заедно с вас“, каза той в отговор на колегата си Искрен Митев.

„Тази коалиция щеше да се разпадне още февруари. Защото глупостите и несъобразяването и некомпетентността от вашата половина, основно от Лена Бориславова, защото тя взема решенията, започнаха още тогава“, заяви Йорданов.

„Що се отнася до мъжкарството, аз за Лена какво казах, освен че е некомпетентен юрист? Това няма значение дали е жена или мъж. Дали съм я нападал, защото не била в залата? Извинявайте, но тя е взимала решения, които имат отражение върху цялата държава. Той и Кирил Петков не е в залата да го нападна и него, трябва ли да си мълча за него? Или за Асен Василев“, попита той.

„Вие не ми правете забележка, защото говоря като дуплика“, сопна се той и на председателстващия парламента Мирослав Иванов, пише „БЛИЦ„.

 

Прочетете още: 

Сблъсък между Радев и Нинова: Той ги обвини за колапс в енергетиката, тя че е свалил правителството