Георги Кадиев: Следващото правителство трябва да е от гении или магьосници, които да оправят цялата каша

Георги Кадиев

„В момента е пълен хаос. В последните дни държавата държавата се счупи на няколко места – имаме виртуални танкери, нямаме правителство, няма дългосрочно решение за бизнеса, има протести, няма закони. Всичко се натрупва и е все негативно. Следващото правителство трябва да е от гении или магьосници, които да оправят цялата каша”, каза за предаването „Лице в лице“ финансистът Георги Кадиев.

Той заяви, че се правят глупост след глупост. По думите му трябва да опитаме да оправим договора с „Газпром”.

Финансистът напомни, че Германия, Чехия, Австрия и Италия продължават да получават газ от Русия. „Ние решихме да се правим на не зная какво“, допълни Кадиев.

Той подчерта, че ако Франция и Италия не намалят солидарно консумацията си на газ, за да има за България, страната ще трябва да свие потреблението наполовина.

„Това няма как да стане. При положение, че една трета от консумацията е за „Топлофикация – София”, и една трета за „Лукойл“. Ако намалим консумацията с 50%, значи София да остане без парно, а държавата без бензин”, каза още финансистът пред bTV.

„Очевидно парите свършват и министърът на финансите отишъл в отпуска. Не може да се държат като скарани съпруги”, добави той.

Tribune.bg

 

Прочетете още: 

Митрофанова: Москва ще поднови доставките на газ за България, ако София изпълни условията