Тома Биков: Без ГЕРБ няма как тази политическа криза да бъде решена

Тома Биков

снимка: БГНЕС, архив

„Без ГЕРБ няма как тази политическа криза да бъде решена“. Това отбеляза в интервю за предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ Тома Биков от ГЕРБ.

„Не зная дали успешната формула в 48-то Народно събрание ще е точно коалиционната формула. Мисля, че трябва да оставим отворени всички варианти. Има възможности за програмно правителство, за правителство на националното съгласие. Ако ГЕРБ е първа политическа сила, ще водим разговори за правителство. Имаме готовност“, каза той.

„Като цяло линията ни на поведение беше на една активна опозиция и ако управляващото мнозинство беше конструирано по един грамотен начин и правителството действаше по правилата на политиката, щяхме да имаме един парламент със силна опозиция, но и с едно силно управление, което би било добре за страната“, допълни още депутатът от ГЕРБ.

„За съжаление, на отсрещната страна имахме една много слаба конструкция, която практически се самосчупи. Може би най-големият дефект на това управление беше, че то така и не успя да изработи някакъв ефективен механизъм за взимане на решения. Ако ГЕРБ участваше в управлението, категорично щеше да е далеч по-грамотно. Ние сме имали такъв тип управление през 2014 – 2016, когато отново четири политически формации бяха в управляващото мнозинство“, отбеляза Биков пред БНР.

 

Прочетете още: 

От ПИК: Тошко Йорданов вдигна лют скандал на Би Ти Ви! Обвини Петков и Василев в корупция