Жестоко убийство но 82-годишен дядо. Разследват двама младежи

полиция

Полицията разследва жестоко убийство на 82-годишен мъж в село Микрево, община Струмяна. По случая са задържани двама младежи, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград.

Днес около 11:00 часа е получен сигнал на тел. 112 за намерен мъртъв, в двора на дома си, 82-годишен мъж от село Микрево. От полицията посочват, че мъжът е бил с травма на главата.

Мъжът е бил бръснар в селото, черепът му е бил разцепен с остър и твърд предмет, най-вероятно брадва.

От криминалисти на ОДМВР – Благоевград са предприети оперативно-издирвателни действия, в резултат на които са задържани двама младежи от селото. Тяхната съпричастност към случая е в процес на установяване.

В съобщението на Областната дирекция на МВР се посочва, че е уведомена Окръжната прокуратура в Благоевград и работата по установяване на всички факти и обстоятелства продължава.

По неофициална информация задържаните са непълнолетни роми. До кървавия инцидент се стигнало след като ромите, които са братовчеди, влезли в двора на възрастния човек да крадат. Той обаче лежал в двора на сянка, чул шума и изненадал крадците. В опита си да се спасят, те го ударили с твърд предмет многократно по главата, и избягали. Дядото, който не е ром, паднал на земята и издъхнал. Той е открит от сина му, окървавен с разбита глава, съобщава Struma.com.

Трупът е транспортиран за аутопсия от съдебен лекар в Благоевград.

От Dnes.dir.bg

Четете още: