Калина Константинова: Миналият път спечелихме изборите на мускул и любов, сега сме абсолютно уверени в победата

Калина Константинова

Кадър NOVA

Вицепремиерът по ефективно управление в оставка Калина Константинова заяви пред Нова тв, че от „Продължаваме Промяната” са абсолютно уверени, че ще спечелят предсрочните парламентарни избори.

„Готвим се да се върнем в управлението. Предвид факта колко бързо стартира всичко миналото лято, колко неподготвени бяхме, неопитни в това, което ни предстои, кампания не бяхме правили. И на мускул, ентусиазъм и любов към каузата успяхме да спечелим изборите. Сега сме доста обиколки напред”, подчерта тя.

Константинова коментира и предложението за явяване на избори в коалиция с „Демократична България”: „Такова категорично решение не е взето. Реалността е, че ние сме коалиционни партньори, които вече трети пореден път в рамките на седем месеца са препотвърдили своята обща програма и визия”, уточни Константинова.

Според вицепремиера в оставка не се е разбрала „революцията”, която се е случила около доставките на синьо гориво.

„Заварихме една близо 100% зависимост от руския газ и от „Газпром”. Това, което се случва днес, е че имаме конкурентен пазар и България има свободата на доставчици, които са по-евтини”, отбеляза тя.

Константинова смята, че са показали пътеки как може да се осигури газ, който е на алтернативни и по-добри потенциални цени, а не да бъдем зависими от един „несигурен доставчик”.

„Цяла Европа е полудяла от факта, че не може да разчита на договорите, които не се изпълняват”, допълни вицепремиерът.

„Ние сме осигурили 7 танкера на цени с 30 долара по-евтини от средноевропейските цени. Това е въпрос на работа, ако някой няма желание да работи, да отстъпи на хората, които са готови”, допълни тя.

От Tribune.bg

Четете още:

Кирил Петков няма никакъв принос за интерконектора Гърция – България, освен да провали проекта