Нинова: Питат ни как сме могли да управляваме с дясна партия

Нинова

Снимка БГНЕC

БСП откриват предизборната си кампания от връх Бузлуджа. По традиция на върха социалистите събират симпатизантите за отбелязване на годишнината от създаване на партията.

„В името на социалната справедливост управлявахме България в последните седем месеца. И днес ни питат, как можахме да управляваме с дясна партията”. Това заяви Корнелия Нинова от Бузлуджа. По думите и отговорът на този въпрос е на поляната. Според нея докато са били в управлението БСП са направили детските градини безплатни, а пък майчинството е станало 710 лв. Корнелия Нинова обобщи, че чрез управлението БСП е доказала за 6 месеца в управление с дясна партия, че социалната държава е реалност.

„Резултатът е, че можем да се гордеем, защото за първи път сме първи по индустриален растеж. И не е прав Радев, който каза, че оставяме държавата в хаос, друг предизвика хаоса. Преди 5 години ви казах, че нашият най-голям враг е апатията и страхът и нещата се случиха. Нека днес да продължим този ход, на смели, свободни и независими български социалисти, които сме склонни да застанем до народа си и да го поведем за по-добър живот”, допълни тя.

Нинова заяви, че пипалата на октопода проникнал в БСП за собствени интересни са прекъснати. „БСП е партията с достойното и никой няма да си позволява да тъпче това достойнство. Българските социалисти сме чисти и открити, ние сме партията, която няма зависимости, ние сме партия, която се бори за мир”, заяви лидерката на левицата.

По думите и войната в Украйна трябва да спре, както и да спрат санкциите и контрасанкциите.

„В едно интервю казах, че Русия е приятелска страна и адът се изсипа на главата ми, но тези думи са отговорност към България и към индустрията”, заяви соцлидерката.

От Tribune.bg

Четете още: