Борисов към властта: Спрете на лъжете, писмата на „Булгаргаз“ показват пълен провал

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

„Писмата на „Булгаргаз“ показват пълен провал.  По време на нашето правителство България стана най-голямата газопреносна страна на Балканите. Факт е, че от „Газпром“ и от „Лукойл” българите губят по 20 млн. лв. на ден“. Това заяви Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

„Аз не съм човек, който по време на криза търси оправдание. Обръщам се към нашите политически опоненти да спрат да лъжат и да търсят оправдания. Пълен провал са и всичките им ходения в Баку –  договорени са на 180 евроцена, ние го договорихме на 30 евроцена. Когато започнахме да правим „Александруполис“ на гола поляна, ние купихме 20% и резервирахме капацитет. Ние проектирахме, финансирахме, и построихме точно толкова, колкото Кирил Петков ходи да върти крана“, допълни той.

„Затова аз декларативно се обръщам към колегите от другите партии – всеки, който е готов да подпише първите документи за диверсификация, става наш съюзник. Предлагаме да бъде приет първи закон за 100% за диверсификация на газ от „Газпром“, като доставките са за над 10 години.  

Втори закон – таван върху цените на горивата от 2,70 лв. Да спрем грабежа на хората.

Трето – втората част на ескадрилата Ф-16. Ние или ще модернизираме ВВС с най-добрите самолети, или нещо мислят друго да правят.

Четвърто – 100% диверсификации на руското ядрено гориво.

Пето – Да спрат да  издевателствата с цената на тока.

Шесто – Съдебна реформа. От директно излъченото предаване по Дарик радио, разбрахме, че съдебната реформа за тях е вид бухалка. Ние сме готови на разговори по тази тема, ако решат да правят истинска съдебна реформа”, заяви Борисов.

Tribune.bg

 

Още по темата:

Добрев: „Булгаргаз“ казва, че газ няма и няма да има, дори да дойдат 7-те танкера