Лунна диета: Как да се пречистим и да свалим до 3 килограма на месец?

луна

Снимка: Istock

Има редица методи за пречистване, но който и да изберем, многократно ще подобрим ефективността му, ако го съчетаем с фазите на Луната. И със сигурност ще свалим някой и друг килограм.

Лунната диета е изключително удобна, тя ни настройва на вълната на природния ритъм, а най-хубавото е, че няма странични ефекти. Луната е „виновна“ за приливите и отливите, тя влияе върху водното съдържание във всички живи организми, включително и в човешкото тяло, което е изградено от 70% вода.

Най-силно Луната „обработва“ телата ни по време на смяна на фазата – новолуние, първа четвърт, пълнолуние, последна четвърт – и именно тогава можем да им дадем възможност да задействат своите естествени способности за пречистване. Ще се освободим от задържаните течности, изхвърляйки с тях и токсините, отдъхвайки си от работния режим на храносмилателния процес.

Какво е нужно да направим? При настъпването на нова лунна фаза, което се случва веднъж седмично, прекратяваме приемането на твърда храна и се ограничаваме единствено до вода, прясно изцедени сокове и чай с мед. И така – в продължение на 24 часа.

Захарта и солта са табу. Още по-добре дори да започнем своеобразния „пост“ половин час преди началото на новата фаза и да приключим около час след края ѝ на другия ден.

След това захранването включва лека храна като салати, плодове, зърнени храни, кълнове. Ако гладуването цели 24 часа ви се струва херкулесов подвиг, можете отначало да го правите само по пълнолуние веднъж месечно, като след известно време добавите и новолунието и останалите междинни фази.

Вслушвайте се в интуитивния глас на тялото си. По време на пълнолуние то е по-чувствително, склонно да трупа килограми и да задържа вода. Затова в този ден можем успешно да противодействаме чрез по-лек хранителен, а още по-добре воден режим.

По време на намаляващата луна тялото „обича“ да отдава, а не да задържа, затова можем да бъдем по-разточителни в удовлетворяване на кулинарните си желания, без да прекаляваме, разбира се. Особено благоприятни са кардио тренировките и спортовете на открито.

При новолуние пречиствателната станция на тялото работи с пълен капацитет, затова приемът само на течности в продължение на 24 часа ускорява метаболизма и извежда навън всички ненужни токсини.

При нарастваща луна апетитът се увеличава, затова неговото обуздаване чрез драстични методи на самоизтезание не е препоръчително. По-добре да следим какво хапваме, по колко и кога, тъй като през този период тялото е склонно да складира и задържа.

Лунна диета за август 2022 

5 август – 14:08 часа – първа четвърт

12 август – 4:36 часа – пълнолуние

19 август – 7:37 часа – последна четвърт

27 август – 11:17 часа – новолуние

Edna.bg

 

Прочетете още: 

Вижте кои са най-опасните дни през август