Рецепта на деня: Лятна манджа с тиквички

лятна манджа

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

тиквички – 2 кг

чушки – 1 бр. зелена, почистена от семената и нарязана на ивички

домати – 3 бр., обелени и нарязани на кубчета

лук – 1 голяма глава, обелена и нарязана на едри парчета

чесън – 1 голяма скилидка чесън, нарязана на филийки

зехтин – 8 с.л.

чедър – 5 – 6 филии

босилек – сух или пресен, нарязан на ситно

сол

черен пипер

 

Начин на приготвяне: 

Сложете лука, чесъна, тиквичките, чушката в голяма тенджера или дълбок тиган с няколко супени лъжици зехтин. Пържете на силен огън, докато зеленчуците придобият златисто-кафяв цвят.

Докато ги запържвате, поръсете със сушения босилек или ситно нарязания пресен босилек.

Когато зеленчуците леко покафенеят, свалете от огъня, добавете филийките сирене и покрийте с капак тигана.

В отделен тиган без капак сложете доматите и малко зехтин и гответе при умерена температура за около 5 минути, като разбърквате от време на време.

Гответе, докато сока от доматите се изпари. След 5 минути добавете доматите към останалите зеленчуци и разбъркайте леко.

Поръсете манджата със сол и черен пипер на вкус.

Добър апетит!

Източник: Gotvach.bg

 

Вижте още: 

Рецепта на деня: Торта с вафлени кори