Соня Колтуклиева: Радостин Василев успя в едно – да се самоизчегърта от политиката

Радостин Василев

Радостин Василев

От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева:
 
 
Една година по-късно: кой къде е?
На 31 юли 2021 г., депутатът Радостин Василев изригна във Фейсбук: “Аз ще чегъртам ужасно много и до здраво. Ще търся консенсус само и единствено за видове, начини и модели на изчегъртване!!!“
Това стана в навечерието на (несъстоялото се) гласуване за правителство на “Има такъв народ”.
Karma is a bitch!
 
Радостин Василев успя в едно – да се самоизчегърта от политиката, обявявайки на 13 юни, че петима депутати напускат четата на Слави, за да подкрепят правителството на Кирил Петков, който се е срещал със заговорниците в апартамента на министъра на младежта и спорта. Камикадзе. Възход и падение – скоротечни. Аплодиран терминатор на един политически брокер, превърнал се самият той в политически  брокер. Партиен любимец, преобърнал се в ренегат. Борец срещу корупцията, назначил най-близките си сподвижници и сътрапезници – Александър Тодоров и Венцислав Петков, на държавна работа с правото да управляват десетки милиони. Войн срещу мафията, разследван по 3 прокурорски проверки заради оплаквания за хулигански прояви и принуда над депутат, с перспективата да бъде проверяван за “злоупотреба с власт.” Пламенен екранен герой, морален терминатор на задкулисието – харизал на кантората на Лена Бориславова и майката на Никола Минчев 117 350 лева, на кантората на приятеля си Велислав Йонев – 101 840 лева, захранил приятеля си Крум Савов с договор за 24 000 лева, щедър донор на “консултантски и медийни услуги”; ощастливил БНТ, БТВ и Нова телевизия с рекламни договори за стотици хиляди левове.
 
Радетел за свободата на словото, задвижил ГДБОП, МВР, Софийска районна прокуратура и Софийски районен съд срещу журналист, когото арестуваха, заради грубиянски пост във Фейсбук, засягащ честта на спор(т)ния министър по повод негово спорно решение за тенис-кортовете на стадион “Септември”.
 
На 17 март, след ареста на Бойко Борисов, Радостин Василев отново изригна във Фейсбук: GAME OVER. Играта не свърши нито за лидера на най-голямата политическа партия в България; нито за шефа на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, когото спор(т)ният министър самоотвержено заклеймява; нито за Слави Трифонов и депутатите от ИТН, които бившият им колега нарича “политически терористи”.
 
Радостин Василев е прекратил събирането на подписи за регистрирането на свое гражданско сдружение; принуден е да признае, че не е добре дошъл в ПП “Продължаваме промяната”.
 
Случаят с Радостин Василев и Кирил Петков, с бройлерите от ПП “Пълен провал”, би следвало да предизвика откровена дискусия по една, забулена в лицемерие, тема: “Младите в политиката – начин на употреба”: как незрели и неподготвени хора биват изстрелвани от партиите-майки, които после ги сдъвкват и изплюват; как недостатъчно врели-и-кипели в живота сукалчета се самозабравят и политат на фолиев балон с розова панделка, докато се изгубят зад мътния хоризонт.
Всяка професия изисква технологично време, за да станеш достатъчно добър и успешен. В политиката това правило драстично се нарушава. Страда цялата държава.