Бойко Борисов се срещна с директора на Американския еврейски комитет Дейвид Харис (ВИДЕО)

Борисов и Харис

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна в централата на партията директора на Американския еврейски комитет Дейвид Харис.    

„Ние в България сме в много конфликтна зона – от едната страна Косово и Сърбия, от друга – Русия и Украйна, отношенията с Турция и Гърция. Затова е изключително важно да има политическа стабилност. Затова вчера дадох приоритети кои ще са наши партньори. Някои се разпознаха, други не, това не е важно. Но светът трябва да знае, че ние ще работим по следните важни точки, заяви лидерът на ГЕРБ:  

Еврозоната – ние вкарахме България в Европейския банков съюз и в чакалнята на Еврозоната. За съжаление това правителство се провали. 

Ние започнахме модернизацията на ВВС. Първите 8 изтребители ги изплатихме на 100% и положихме огромно желание и усилие сега в този парламент да вкараме и писмото за втората част. За съжаление правителството не го направи.

Ние предложихме таван на горивата, на нафтата, бензина, газа, за да не печелят „Лукойл“ и „Газпром“ 7 милиарда от България. За съжаление правителството не го прие.

Ние предложихме и промени в съдебната власт да облекчим целия съдебен процес, така че да не си правят нови „бухалки“.

Ние започнахме диверсификацията на ядреното гориво и ние, нашето правителство подписа първия договор с „Уестингхаус“. За съжаление това правителство не го направи.  

В следващия парламент първите закони ще бъдат тези“, категоричен бе Борисов.

ВН