Топ 5 на производителите на строителна техника в света през 2021 г.

трактор

Няколко от най-големите производители на строителна техника в света доминират на пазара на строителна техника от много години. Тези реномирани производители на тежкотоварно оборудване и доставчици на строителни машини предлагат разнообразни инструменти, използвани в строителните проекти за различни задачи. Очаква се тези 10 най-големи производители на строителна техника в света, водени от Caterpillar от САЩ и Hitachi и Komatsu от Япония, да запазят доминиращата си позиция на световния пазар на строителна техника и в близко бъдеще. Това до голяма степен се дължи на силния ръст на продажбите, предизвикан от бързото развитие на строителния и инфраструктурния сектор в целия свят. Бумът на строителството и увеличеното търсене на строителни материали като EPS стиропор, тухли, цимент и други са основен катализатор за развитието и разрастването на бранша.

Следват някои от основните категории тежко строително оборудване: кранове, телескопични товарачи, багери, товарачи; автогрейдери; булдозери; каналокопачи; самосвали и други.

Съобщава се, че 50-те най-големи производители на оригинално оборудване в света „са се възстановили от пандемията и са достигнали рекордни нива“, като общите им продажби са достигнали 232,7 млрд. щатски долара, в изданието на International Construction за периода май-юни 2021 г. Това е най-високата цифра, която някога е посочвана в жълтата таблица на KHL, която ежегодно класира най-добрите производители на строителна техника.

По-долу са изброени петте най-големи производители на строителна техника в света според класацията на KHL Yellow Table за 2021 г:

 

Caterpillar (САЩ) е класиран на първо място за 2021 г.

Производителят на тежко оборудване Caterpillar Inc. е базиран в САЩ и създава, разработва, произвежда, пуска на пазара и продава индустриални машини, двигатели, финансови продукти и застраховки на клиенти от цял свят. Той е компания от глобалната класация Fortune 500, както и един от най-големите американски производители на тежки машини. Caterpillar продължава да оглавява класацията на жълтата таблица с продажби за над 32 млрд. щатски долара, което я прави най-големият производител на машини в света, както и водещ производител на дизелови и газови двигатели, промишлени газови турбини и дизелово-електрически локомотиви.

 

Komatsu (Япония) е класирана на второ място за 2021 г.

Мултинационалната японска компания Komatsu Ltd произвежда пресови машини, лазери и термоелектрически генератори в допълнение към минно, строително и военно оборудване. Корпоративният ѝ офис се намира в Минато, Токио, Япония. Тя разполага с производствени мощности в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Япония. Сред 10-те най-големи производители на строителни машини в света, Komatsu е един от най-известните с изключителните си резултати. За това допринася и перфекционизма при след продажбеното обслужване и голямата наличност на Komatsu резервни части. Комацу запазва второто си място в Жълтата таблица с продажби в размер на 25 млрд. щатски долара.

XCMG (Китай) е на трето място в Жълтата таблица за 2021 г. с продажби от над 18 млрд. щатски долара. XCMG е третият производител в света като цяло.

 

Sany (Китай) е класиран на четвърта позиция за 2021 г.

Като се има предвид, че на Китай се падат приблизително 24,2 % от приходите на Жълтата таблица, не би трябвало да е изненада, ако Sany си върна мястото на № 4 през 2021 г. с над 16 млрд. щ.д. продажби.

 

John Deere (САЩ) – пета позиция през 2021 г:

Един от водещите американски производители на строителни и индустриални машини, Deere е базиран в Молин, Илинойс. Основните продукти на компанията са дизелови двигатели, задвижвания (оси, трансмисии, скоростни кутии) за тежкотоварни машини, селскостопанска, строителна и горска техника, както и оборудване за тревни площи и градини. Deere, вторият по големина производител на тежко оборудване в Съединените щати, е член на Global Fortune 500 и изнася своите промишлени машини на всички континенти. Доминирането в световната търговия е едно от основните конкурентни предимства на компанията. С продажби от над 11 млрд. щатски долара, американският производител John Deere допълва топ 5. Тази година те успяха да се изскачат с едно място напред благодарение на харесваните си зелени машини!

 

Тенденции на пазара на строителна техника през 2022 г.

За да увеличат пазарния си дял в световен мащаб, много от водещите производители на строителна техника напоследък се концентрират върху пускането на нови продукти и разширяването на производствените си дейности. Пазарът на употребявани машини се разширява, което ще представлява предизвикателство за участниците на пазара, въпреки огромните възможности за растеж, които ще бъдат предоставени от ускоряващия се темп на растеж. Дружествата трябва да поставят по-голям акцент върху перспективите за растеж в бързо развиващите се сегменти, за да увеличат пазарния си дял на строителни машини, като същевременно запазят позициите си в бавно развиващите се сегменти.

Този прогнозен доклад за пазара на строителни машини предлага информация за възможностите и подробен анализ на пазарните лидери, за да подпомогне клиентите в укрепването на пазарните им позиции. Докладът предоставя информация за продуктите, предлагани от различни компании, както и подробности за конкурентната среда на пазара. Освен това този доклад за анализ на пазара на строителни машини предлага подробности за предстоящите тенденции и трудности, които ще повлияят на разширяването на пазара. Това ще подпомогне предприятията при разработването на планове за пълноценно използване на потенциалните възможности за бъдещ растеж.