Лена Бориславова: Не бих го хванала за ръка и не съм го направила

Киро и Лена

Снимка БГНЕС/свободен сайт

Над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение, пише във „Фейсбук“ бившата началничка на премиерския кабинет

Лена Бориславова отрече, че държи за ръката Кирил Петков след церемонията по предаване на властта в МС. По думите й снимката е заснета под ъгъл, от който само изглежда, че двамата са хванати за ръце. Бившата началничка на премиерския кабинет разсъждава за правата на жените и компроматите в политиката.

Още по темата:

Киро разкри връзката си с Лена?

Ето целия пост на Бориславова :

В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.

Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има такъв кадър.

Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение – друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.

Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.

Прочетете още:

Фоторепортери на БНТ и на „Булфото“ отричат за Лена и Киро