Над 10 филма в есенната академия на червенокръсткия фестивал във Варна

Председателят на БЧК-Варна Илия Раев. Снимка: Пресфото - БТА, Данаил Войков

Председателят на БЧК-Варна Илия Раев. Снимка Пресфото БТА, Данаил Войков

Повече от 10 филма ще бъдат показани по време на есенната академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, съобщи днес председателят на БЧК – Варна, Илия Раев. 

Сред лекторите по време на есенната академия на фестивала са Татяна Дончева, проф. Иво Христов, д-р Цветеслава Гълъбова, доц. Харалан Александров, журналистите Валерия Велева и Иван Гарелов, проф. Асена Сербезова. Темите на техните лекции са за кризите и хуманизма. Гост-лектор на есенната академия е проф. Бенджамин Голдбърг от САЩ, чиято тема е „Медицина и филм“.

Във форума ще участват и 31 души от Националния съвет на БЧК, както и директорите на 28-те областни структури на организацията.

Раев съобщи още, че се работи върху нов проект за пътуващо кино на фестивала. На него ще бъдат представени наградени филми от форума, като домакини ще са областните организации на БЧК. По думите му идеята ще се реализира през следващата година.

Форумът ще се проведе от 8 до 11 септември във Варна. Мотото на есенната академия е „Хуманизъм и солидарност при кризи“. Фестивалът се провежда под патронажа на вицепрезидента на страната Илиана Йотова, а организатори са БЧК във Варна и Медицинският университет в града.

Данаил Войков, БТА

Прочетете още:

„Опера, джаз и танго“ – концерт в Летен театър – Варна