Народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна призоваха за спиране на автомобилите в Морската градина (ВИДЕО)

Адв. Балачев, Красен Кралев и Павел Христо на брифинг в Морската градина

Снимка: Борис Проданов, ВАРНА новини.

Народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна призоваха да се спре автомобилния трафик в Морската градина.

„Използваме този ден символично. Денят, в който проваленото правителство на „Промяната“ и бившата четворна коалиция предава властта на поредното служебно правителство. Отправяме апел към отиващото се ръководство на областна управа и в частност Благомир Коцев да издаде заповед за спиране на трафика в Морската градина така както направи и на алеята край морето преди няколко седмици“, каза на брифинг на алеята пред „Хоризонт” в Морската градина депутатът Павел Христов.

„Използваме възможността да призовем традиционните политически анализатори и партийни глашатаи да призоват областния управител да издаде тази заповед така както изградиха кариерите си именно върху тезите за опазване на Варна зелена. Конкретно ще визирам Стела Николова от „ДБ“, които поредна седмица и дума не обелват за автомобилния трафика на автомобили“, каза той и добави, че части от градината функционират като частна синя зона.

„Гражданите са принудени да нарушават закона като спират там, където не би следвало да има такива зони. Нека си го кажем в прав текст – да излезем от тесните кръчмарски интереси и да защитим интереса на Варна и варненци като спрем колите в Морската градина.

ГЕРБ, заедно с кметът Портних, от водим дълга борба с автомобилния трафик в морската градина. Години наред война с нас водят Борислав Коцев и други бизнесмени със сходни интереси – заведения, кръчма, частни сини зони, които функционират напълни нерегламентирано не територията на парка“, допълни народният представител.

„Днес е хубав ден за българската демокрация, защото е последният ден от управлението на най-некадърното и лъжливо правителство през последните 30 години. За съжаление ще продължим да се борим с калинките, шуробаджанащината и хората които са назначили и които продължават да вредят на обществото“, коментира народният представител Красен Кралев.

Той заяви, че въпросите на ГЕРБ – Варна ще продължат да валят с пълна сила най-вече към партньорите на БСП – „Демократична България“ и в частност на тяхната активистка Стела Николова.

„Въпросите ни към нея ще бъдат доста защо например не пита областния управител защо не издаде заповед за спиране на колите в Морската градина както за Крайбрежната алея. Защо не зададе въпрос защо семейната кръчма на областния управител се шири върху заграбени държавни имоти? Наскоро по медиите излезе информация за парцелите около ресторант „Хоризонт“, които се ползват от семейство Коцеви. Вече се е самосезирала и прокуратурата. Ще ни бъде известно да видим реакцията на г-жа Николова“, каза той.

„В миналото Стела Николова е предлагала и смешни идеи като например всеки районен кмет във Варна да избере пет частни имота, които да се одържавят, да се изкупят на ниски цени и да превърнати в полянка. По същата схема да се одържявят и парцели в Морската градина. Много е странно защо иска промени в общия устройствен план на Варна при положение, че съветниците от „Да, България“ са подкрепили единодушно този план“, добави той и завърши с думите:

„Разбира се остава да си задаваме въпроса защо като се търси борба за справедливост и правосъдие не се търси разглеждане на скандалните приватизационни сделки от времето на Иван Костов. Този ресторант зад нас беше продаден за само 200 000 лв. Има много въпроси, които ще продължим да задаваме и се надяваме да получим отговор не само по време на предстоящата предизборна кампания, но и след това“.

Депутатът адв. Бранимир Балачев определи Кабинета на Кирил Петков като най-некомпетентното и най-крадливото правителство в най-новата история на България.

„Надяваме се това да сложи точка и на мъките по отношение на управлението на областна управа във Варна. Бих се радвал след няколко дни да имаме нов областен управител, който да въведе някакъв ред,  са контролира подопечните му служби като РДНСК например и да ги накара да си вършат работата“, каза той.

На въпрос дали допуска, че Благомир Коцев ще бъде освободен от длъжността си, Балачев отговори по следния начин:

„След като знаем миналото му и знаем в какви неща е забъркан едва ли президентът ще си позволи да остави такъв човек на такъв важен пост и то в такава област каквато е Варна“.

След това той отправи питане към областния управител:

„Искам да питам защо толкова време престояват документи РДНСК – Варна по отношение на всички незаконни бараки, които от години загрозяват Златни пясъци – най-хубавия български морски курорт. Защо никой не ги преконтролира вече в продължение на година. Изводът е един – първо, защото там властваше Илин Димитров, който благодарение на това е избран за министър на туризма и защитава интересите на „Златни пясъци“. Те имат интерес от баснословните наеми, които се вземат от тези бараки. Същевременно Коцев се правеше на луд и не контролираше РДНСК. Бараките не са в законово утвърдена схема, нито могат да бъдат поставени по този начин, по който са поставени в момента“.

Адв. Балачев припомни и че активистката на „Демократична България“ Стела Николова многократно е разпространявала непотвърдена информация в публичното пространство:

„Започва с неоснователни атаки като „пристанището вдига наеми“, изсекли сме гората… Какво ли не сме чували от нея… За съжаление нищо от това не излиза на яве. Нека престанем да слушаме такива псевдо активни хора в социалната мрежа, които никога не са работили за Варна“.

След това той се върна на темата с автомобилния трафик в Морската градина и приватизационните сделки:

„Ще попитам за последно – кой е сложил този пътен знак до нас? Невъзможно и незаконно е да се постави сам знак. Знаци се поставят само от „Пътна инфраструктура“ след съгласуване с КАТ. Този знак е поставен тук, за да може всичко да минава през този паркинг „2 лв./час“, от там се влиза директно в паркинга на „Хоризонт“. Тези места не са отредени за паркинги. На какво основание т.нар. „градина“ на „Хоризонт“ се простира върху държавен имот. Ето въпросите, които трябва да се решат. Ето къде е частния интерес, и къде държавния. Не се сещам Коцев да е направил нещо, което да е в полза на държавата“.

Народният представител се обяви и за щателна проверка на всички машини за изборите:

„Ние ще поскаме машините в нашата област да бъдат проверени от съответните специалисти от съответната служба, за да бъдем сигурни, че вотът на тези, които са гласували, ще бъде зачетен правилно“.

ВАРНА новини

Видео: Борис Проданов, ВАРНА новини

Четете още:

Прокуратурата пуска проверка на областния управител на Варна за използване на държавни имоти за лична облага