Щраус гала с Дворцовия оркестър на замъка „Шьонбрун“ гостува във Варна

Strauss Gala with Vienna Schönbrunn Orchestra

Щраус гала с
Дворцовия оркестър на
Замъка Шьонбрун – Виена
(Strauss Gala with Vienna Schönbrunn Orchestra)
7 август – Варна / Летен театър – 20,30 ч.

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена е реномиран камерен оркестър с международна популярност, който пресъздава музикално блясъка и романтиката на имперска Виена. Наред с високото музикално ниво оркестърът се отличава с хомогенно звучене, очарователно изпълнение и извънредно елитарна изява.

Предвид очарованието и върховите си музикални изпълнения Оркестърът на Шьонбрун жъне интерес и овации в близки и далечни страни. Досегашните му гастроли в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай са преминал и при препълнени зали и възторжено аплодираща публика.

Репертоарът на Оркестъра е специализиран върху произведенията на В. А. Моцарт, династията на Щраус и техни съвременници. Оркестърът отдава голямо значение на Виенския музикален стил и интерпретирането на композиторите на Виенската класика, както индивидуално, така и “по виенски”, благодарение на което Оркестъра е без конкуренция в австрийската столица.

Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена има дългогодишен опит в работата с изпълнители на оперетна музика и неслучайно точно той, вече над 25 г. е привилегирован да свири в един от най-красивите и романтични замъци в света.

За коледните празници през 2021 г. Оркестъра изнесе два Коледни концерта в България – София (Зала 1, НДК) и Пловдив (зала С. И. Л. А. ). Концертите преминаха при препълнени зали и силно очарована публика

Това е и мотивацията през лятото на 2022 г. Оркестърът да се завърне в България с обогатена и значително по-широко обхватна програма за още 3 концерта под открито небе, изцяло съставена, около произведенията на династията Щраус.

Коледните концерти на Оркестъра през декември 2021 г. в България бяха организирани в концепцията на най-известния в света и обичан от любителите на класическата музика Новогодишен концерт на Виенската Филхармония.

Планираните летни концерти в България ще са в концепцията на второто най-значимо събитие за Виенската Филхармония – летният им концерт под открито небе, провеждащ се в градините на двореца „Шонбрун“.

Турнето на оркестъра в България е предвидено в 3 вечери, а във Варна в един от най-красивите и романтични открити театри на Балканите – Летния театър – на 7 август.

В продължение на два часа и половина 24 музиканти и 2 солисти ще оставят без дъх запленената публика, а допълнителното светлинно-визуално шоу ще довърши магията под звездите. В антракта между двете части всички ще имат възможност да се насладят на чаша Sekt или освежаваща напитка, а при невъзможност за провеждане на събитието, поради метеорологични или други причини, парите на всички закупили билети са гарантирани.

ВН

Прочетете още:

Премиера на „Ернани“ във Варна на 6 август