Стефан Янев: Трябва ревизия на кабинета „Петков“ и намеса на съответните служби

Петков и Янев

Повечето кризи в страната са се задълбочили по време на работата на кабинета „Петков“. Такова мнение изрази бившият служебен премиер и настоящ лидер на формация „Български възход“ Стефан Янев пред NOVA NEWS.

„Важна задача на това правителство, освен изборите, е да се подаде сигнал, че тези кризи могат да бъдат решавани сега и веднага“, заяви Янев. Според него сред приоритетите на служебния кабинет трябва да бъде газовата криза. Той предложи и решение.

„Трябва да се намери много добър преговарящ. Но трябва да се предвидят възможностите. Освен, че сега не получаваме газ от „Газпром“, а от други доставчици на по-висока цена, на базата на този договор има възможност да плащаме неустойки за неполучените количества. Трябва да се търсят други възможности за доставка, която да е предвидима“, каза Янев.

„Има редица въпроси, които стоят отворени за българското общество. Те трябва да бъдат изчистени с политическата ревизия, която ще направи служебният кабинет, а ако е необходимо, да се намесят и съответните специализирани служби“, допълни той.

Прочетете още:

ГЕРБ за правителството „Петков“: Нанесоха щети, които ще плащаме години наред