Юбилейното издание на фестивала „Златна роза“ във Варна ще бъде с нова атрактивна визия

фестивал „Златна роза“

От 23 до 29 септември Варна отново ще е домакин на любимия фестивал за българско игрално кино „Златна роза“, съобщиха от Националния филмов център (НФЦ).

Новото 40-то юбилейно издание ще предложи силна селекция от пълнометражно и късометражно кино на български творци и копродукции с българско участие, изложба, посветена на незабравими актьори, представяния на книги, кръгли маси и дискусии, концерти, срещи с любими звезди, посочват организаторите.

Общо 14 пълнометражни и 5 късометражни филма, подкрепени от НФЦ, ще вземат участие в изданието, а в допълнителната селекция „Открити хоризонти“ ще бъдат показани и най-новите български филми, подбрани от селекционна комисия в състав: Ивайло Пенчев, Людмила Дякова и Христо Христозов.

Тази година фестивалът ще има напълно нова визия, дело на Студио „Слава“ и Радослава Боор. Стартът на пиар кампанията ще започне точно 40 дни преди началото на 40-то издание на фестивала и всеки ден ще представян по едно знаково име от историята на форума, обещават от НФЦ.

БТА

Прочетете още:

Над 10 филма в есенната академия на червенокръсткия фестивал във Варна