Нов фестивал за деца и родители във варненския квартал „Виница“

плакат

На 6-и и 7-и август във Варна, кв. „Виница“, ще се проведе първото издание на Малък Кестрич Фест, съобщиха за „ВАРНА новини“ организаторите. Фестивалът ще разнообрази културния живот във „Виница“ и ще представи много дейности за деца и родители.

Организаторите от читалище „Прогрес“ канят жителите на квартала в залата на читалището в 16:00 в събота и неделя. Ще се проведат прожекции, представяне на книга и концертни изпълнения на народна музика. Входът е свободен!

Фестивалът е посветен на занаятите и изкуствата. Участниците ще могат да изваят под ръководството на майстор-грънчар различни изделия от глина. За целта ще се осигури истинско грънчарско колело. За любителите на фотографията ще има и практически курс от професионален фотограф. В неделя за по-малките се организира и пленер по рисуване в двора на читалището. На децата ще бъдат осигурени всички рисувателни материали. В края на програмата в неделя публиката ще се срещне с именития перкусионист Петър Йорданов – Бъни, който ще донесе множество инструменти, на които всички ще могат любителски да свирят.  Ще бъде представен и чудноватият инструмент хенг дръм.

Читалището кани всички съжители във „Виница“ на два дни, които да разнообразят живота в квартала и да сплотят местната общественост. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд Култура към Община Варна.

 

Прочетете още: 

Стартира кинофестивалът „Карантината“ – поредната лятна проява в район „Аспарухово“ (СНИМКИ)