„Герой“ хвърчи с над 200 километра в час в областен център

полиция

Скандален клип с млад шофьор, който „лети“ по улиците на Враца с над 200 километра в час разбуни духовете в социалните мрежи. 20-годишният младеж развива скоростта с лек автомобил „Ауди“ по бул. „Втори юни“.

Нарушението е извършено на 30 юли, съобщиха от полицията.

Клипчето е качено като стори в Инстаграм от самия шофьор – Милен Костадинов, информира Dir.bg. По-късно той го сваля, но то продължава да се разпространява. Така го установява и полицията, но се оказва, че младежът няма как да бъде наказан за тежкото нарушение.

„Съставихме му протокол да спазва Закона за движение по пътищата и да не застрашава другите участници в движението. Глоба няма как да се наложи, тъй като скоростта няма как да се засече с техническо средство“, коментира пред bTV Николай Стефанов от „Пътна полиция“ във Враца.

Ако нарушението бе заснето от органите на реда, глобата е щяла да бъде около 2000 лева, като е щяло да последва и отнемане на книжката, уточни той.

Младежът казал, че съжалява за извършеното и обяснил, че това е било моментно негово настроение, добави Стефанов.

20-годишният има и други нарушения за превишена скорост, като една от глобите е за 1100 лева за това, че е карал със 193 км в час – над два пъти над допустимата скорост на първокласен път.

 

Четете още: