Пред президенството: Тук не е Москва, Радев е позор!

Протест.

Източник Novini.bg

Пред президентството се провежда протест срещу служебното правителство на Румен Радев под наслов #ГАZwithme – препратка към масовите протести през 2013 г., избухнали след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, които бяха под наслов #ДАНСwithme, предаде репортер на Novini.bg.

На протеста се чуват скандирания „Тук не е Москва“, „Радев е позор“, „Предател“, „Оставка“. Издигат се транспаранти с надписи „Независимот от „Газпром“, „Газпром go home“, „Позор за слугите на Кремъл и Путин“, „Газ г*з затрива“. Развяват се знамената на България и на Европейския съюз.

Организаторите на събитието посочват, че само за два дни са сменени 25 зам.-министри и 25 областни управителя, както и шефът на НАП и шефът на Агенция „Митници“.

Недоволството е и по повод твърденията, че служебният кабинет блокира газовата връзка с Гърция – интерконекторът няма как да бъде сертифициран в срок и азерският газ няма да може да бъде доставян на ниска цена от септември заради отказ да бъдат вписани промените в структурата на управление на „Ай Си Джи Би“ – компанията, която оперира интерконектора и чийто акционер е държавата през БЕХ, както и отмяната на въпросните назначения от служебния енергиен министър Росен Христов.

Междувременно от енергийното министерство отрекоха тези твърдения. В интервю за БНТ служебният премиер Гълъб Донев увери, че правителството ще положи всички усилия интерконекторът с Гърция да бъде въведен в експлоатация.

Novini.bg

Още по темата:

Хаджигенов и Бабикян протестират срещу Минеков