„Морето“ потопи и „Берое“, Илиан Илиев – доволен

Берое - Черно море

Източник Пресслужба ПФК "Черно море"

Черно море изигра много добър мач като гост и взе трета победа в първенството. Пред погледа на Димитър Бербатов „моряците“ биха като гости Берое с 2:0 в Стара Загора и излязоха временно на трето място с 9 точки.

Снощи подопечните на Илиан Илиев бяха по футболния отбор, нито за момент не оставиха съмнение в превъзходството си и заслужено спечелиха, а дебют за тях записа Алекс Фернандес, който влезе в края.

След изиграването на другите двубои от петия кръг в Първа лига Черно море може да бъде задминат от един, два или три отбора, но те ще имат мач повече. Както е известно, срещата на Черно море с Левски е отложена и на този етап няма яснота кога ще се играе.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Петър Босанчич, Цветомир Панов (59 – Мартин Дичев), Васил Панайотов, Матуеш Клементе (59 – Мартин Дичев), Мазир Сула (86 – Николай Златев), Меди Кета (86 – Алекс Фернандес), Матиас Курьор (77 – Стефан Велев), Евгени Сердюк (ж.к.)

„Не беше лесна победа – коментира за БТА след триумфа наставникът на „Черно море“ – Илиан Илиев. – Видяхте, че вкарахме в продълженията при корнер за противника. Това, което ни помогна беше, че червеният картон остави с човек по-малко Берое. В това топло време целта ни беше държим повече топката и да караме отбора на противника да бяга и естествено да търсим втори гол. В това не бяхме толкова настойчиви и това държа мача в такова русло, където всяка контраатака, всяко едно статично може да ги върне в мача и да ни изравнят. Имахме и късмета да вкараме и втори гол. Това са важни три точки. Има още какво да се желае особено в офанзивен план. Имаме и нови хора, които трябва да търсят топката. Тук се играе трудно, аз се връщам назад имахме подобен мач, ние бяхме с човек по-малко, но успяхме да обърнем мача.

Илиан Илиев
Илиан Илиев

Като отбележиш и не допускаш печелиш точки. Надяваме се, че с времето новите хора ще се адаптират към нашия стил, амбиция и характер, за да решим нещата. Берое дадоха всичко от себе си, с човек по-малко, но мисля, че ние трябва да бъдем по-настойчиви и да затворим мача.  Исмаил Иса се подготвя и с течение на времето ще преценяваме дали може да ни помогне или не.“

ВН

Прочетете още:

Спартак (Варна) загуби с 0:1 от Хебър на „Коритото“