Плувци от морската столица спечелиха маратона „Галата – Варна“. Състезанието е прекратено!

Николаева и Моралийски

Колаж "ВАРНА новини" по снимки от narodensport.eu

Антон Моралийски, състезател на плувен спортен клуб „Астери“ (Варна) спечели 82-ото издание на плувния маратон „Галата – Варна“. Времето му 1:02.53 ч. На второ място остана Владислав Терзиев от „Черно море“ с 1:04.00 ч, а трети завърши Радослав Тодоров с време 1:06.00 ч. При жените на първо място е варненката Калина Николаева – 1:06.11 ч. Втора остана Калина Захариева от „ГД-спорт“ (Благоевград), а Олга Рибалко от отбора на „Левски“ е трета.

Лошите метеорологични условия станаха причина за прекратяване на състезанието. Много, много силен вятър, 12 метра в секунда накараха cъдиите да вземат това решение. Все пак има завършили и победители в тазгодишното издание. 24 състезатели завършиха преди спирането на маратона. За втори път в историята на маратона проявата се прекратява. Всъщност, преди години състезанието е било отложено с един ден.

На старт застанаха над 200 плувци от 11 държави.

В надпреварата с благотворителна цел участваха и състезатели от побратимения на Варна град Дордрехт, Холандия. Средствата, събрани от инициативата са в подкрепа на украинския град Харков. 

Организатори на маратона са ВМС на Република България, община Варна и ПСК „Черно море“. 

narodensport.eu

Прочетете още:

Плувци от над 10 държави стартират в 82-рия маратон Галата – Варна