Националите ни по кикбокс провеждат международен лагер във Варна

кикбокс лагер

Националните състезатели по кикбокс на България във всички стилове провеждат двуседмичен международен лагер на Национална спортна база „Спорт Палас“ във Варна.

Двуразовите тренировки се провеждат в две зали на „Спорт Палас“ с всички необходими съоръжения за качествена подготовка на успешните ни състезатели. На лагера присъстват 62 национали на България, както и най-добрите кикбоксьори на Украйна и Израел. У нас пристигнаха петима души от приднестровието в Молдова и един състезател от Латвия.

Тренировките са под ръководството на националния селекционер Владимир Вълев и колегите му Галин Методиев (СК Шуменска крепост) и Димитър Димитров (СК Тангра) за ринг. Подготовката на кикбоксьорите в леките стилове на татами се водят от Иван Георгиев (СК Стар Тийм) и Стефан Костадинов (СК Масару).

През втората седмица натоварването започна под диктовката на украинските треньори. Предвидени са няколко базови тренировки за сила и издръжливост на стадиона в спортната база. Ще бъдат отработени основни техники и специфични такива. В програмата са включени тестове и разбира се обиграване под формата на спаринг. С отбора на Украйна е Президента на украинската федерация по кикбокс Олга Павленко. От страна на Израел простигна дългогодишния международен съдия и заместник председател Рамон Давид.

Украинските състезатели които са на подготовка във Варна са шампионите за 2021/2022 година Марк Гусар, Олег Бенкалович, Павел Замятин и Алексей Зенков .

В началото на месец септември от 02.09 до 04.09.2022 г. във Варна предстои Държавно първенство по кикбокс в стиловете лоу кик и муай тай. Паралелно с тях ще се проведе и турнир по кикбокс в стил лоу кик за възрастова група  7-8 години.  

В края на месец септември от 30.09 до 08.10. 2022 България ще участва на Световното първенство за кадети  в Йезоло, Италия.

Европейското първенство за мъже и жени тази година е от 11.11.2022  до 20.11.2022 г.  в Анталия.

 

Прочетете още: 

Плувци от морската столица спечелиха маратона „Галата – Варна“. Състезанието е прекратено!