Серия от взривове в Крим отне човешки живот

Огън

Един човек е бил убит след взривове във военна база в Крим, съобщи ръководителят на назначената от Русия регионална администрация, пише Би Би Си. Сергей Аксьонов написа в социалните мрежи, че взривовете са станали във военната база Саки близо до Новофедоровка на западния бряг на полуострова.

Кадри, разпространени в социалните медии, показват множество експлозии. По-късно руското министерство на отбраната каза, че боеприпасите са били взривени, но това не е потвърдено.

Основната причина за експлозиите е само нарушаване на правилата за пожарна безопасност, каза източник от ведомството. Той добави, че няма признаци и факти, които да навеждат на мисълта за умишлено въздействие върху експлодиралите боеприпаси.

Шестима души, сред които едно дете, са пострадали. Петима от тях са с леки наранявания и им е била оказана амбулаторна помощ. Трийсет души, живеещи в района, са били евакуирани и настанени в общежитие в близкото село Прибрежное, написа в Телеграм Олег Крючков, съветник на Сергей Аксьонов.

УНИАН съобщи, че много местни жители и туристи напускат Новофьодоровка и в резултат на изхода на селото са се образували задръствания. Според очевидци, цитирани от украинската агенция, са нанесени щети на жилищни сгради в района на военната база.

От Tribune.bg

Четете още: