Рецепта на деня: Ретро пандишпанов сладкиш с кайсии

сладкиш

Gotvach.bg

Необходими продукти:

кайсии – 400 г

захар – 1 ч.ч.

краве масло – 60 г

яйца – 4 бр.

захар – 1 ч.ч.

брашно – 1 ч.ч.

бакпулвер – 1 пак.

 

Начин на приготвяне:

Жълтъците на яйцата се отделят и се разбиват до побеляване със захарта. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към разбитите белтъци.

Постепенно към сместа се прибавя и брашното, пресято с бакпулвера – бърка се внимателно с шпатула, за да не спадне.

В тавата, в която ще готвим сладкиша, се карамелизира останалата захар и маслото.

Подреждат се разполовените кайсии с отвора надолу.

Отгоре се изсипва пандишпановото тесто и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Сладкишът с кайсии се оставя да се охлади добре.

След това ретро сладкишът с кайсии се обръща и по желание са поръсва с пудра захар.

Източник: ‎Sevi Cakman‎ от Кулинарна мрежа, Gotvach.bg

 

Вижте още: 

Рецепта на деня: Лесен тутманик във форма за кекс