Читалището в „Аспарухово“ с нов социално значим проект за децата във Варна

Читалище "Просвета 1927" кв.Аспарухово, Варна
Музикално-танцов пърформанс „Да опазим Черно море синьо“ е новата инициатива на Народно читалище „Просвета 1927“ във варненският район „Аспарухово“. Проектът вече е получил одобрение за финансиране от Национален фонд „Култура“ и предстои да бъде реализиран. Новината съобщи районният кмет Ивайло Маринов, който поздрави екипа на читалището:
 
„Повод за гордост!
Читалище „Просвета 1927“ в район „Аспарухово“ кандидатства с проект и получи одобрение за отпускане на желаните средства в размер на 34 927.06 лева от Национален фонд „Култура“ за реализиране на Музикално-танцов пърформанс „Да опазим Черно море синьо“!
 
Дейността на читалището, с дългогодишен опит в опазването и популяризирането на народните традиции и обичаи, обединява над 400 деца от различни клубове и школи в града, а партньорството с училища гарантира по-мащабно ангажиране на аудиторията.
 
Проектът популяризира форматите на сценичните изкуства чрез стимулиране на творческия потенциал на млади изпълнители. С изкуството на жеста и непосредственото въздействие, спектакълът ще съчетае в себе си танца, музиката, вокалните и инструментални изпълнения, изобразително изкуство. Събитието ще стимулира творческия заряд на младите изпълнители, ще развие у тях нови артистични умения и наред с това популяризира форматите на сценичните изкуства, посветени на социално значима кауза!
 
Поздравления за идеята и успех на всички участници в благородното начинание. На Любка Тодорова, Николай Бинев и целия екип на НЧ „Просвета 1927“ огромно благодаря за отличното сътрудничество и за безценния принос в развитието на културния живот в район „Аспарухово“!“, написа във Фейсбук кметът на „Аспарухово“.